Lees verder

De Limburgse Vereniging voor Intensieve Zorgverlening

De Limburgse Vereniging voor Intensieve Zorgverlening (LVIZ) is een vereniging voor verpleegkundigen die te maken hebben met intensieve zorg in de breedste zin van het woord. Dat kan zijn op het gebied van intensive care, spoed eisende hulp, kinderverpleegkunde of cardiologie, maar ook bijvoorbeeld neurologieverpleegkundigen of dialyseverpleegkundigen kunnen een beroep doen op de LVIZ.

De vereniging telt momenteel zo’n 250 leden. Het bestuur van de LVIZ bestaat uit een 7 tal verpleegkundigen en managers  uit de diverse Limburgse ziekenhuizen.

Help ik stik

Een kind met een levensbedreigende aandoening op een kinderafdeling, SEH of IC leidt vaak tot stress en onzekerheid. SEH en IC verpleegkundigen hebben wel ervaring met acute levensbedreigende situaties maar zijn meestal minder vertrouwd met vitale parameters, symptomatologie en lichaamsmaten van kinderen. Het omgekeerde geldt voor kinderverpleegkundigen: zij zijn ervaren in de leeftijdsspecifieke observatie en aanpak, maar missen vaak inzicht of ervaring met acute levensbedreigende ziektes.

Meer informatie

Be Aware

Terrorisme is een reële dreiging waar wij als mens en professional mee te maken kunnen krijgen. In deze twee dagen willen jullie meenemen aan de hand van een buitenscenario en een groep van sprekers wat dit zou kunnen betekenen. Be aware betekent wees alert en voorbereid. Dus meld je alvast aan voor ons symposium 19 en 20 april 2018.

Meer informatie
Contact

Contact

Betalingsgegevens voor de verschillende symposia vind u hier.

Betalingsgegevens